89794532 XSUprkos tome što svi vole svoju decu i žele im sve najbolje u životu, nije retko da se iz najveće ljubavi naprave i najveće greške u vaspitanju dece. Poznata je izreka „Put do pakla, popločan je najboljim namerama“, tako roditelji, koliko god obrazovani bili, koliko god voleli svoju decu, moraju da prihvate činjenicu da se roditeljstvo uči!

 Zašto je važno da se konsultujete sa stručnjacima u procesu vaspitanja?

U procesu odrastanja roditelji nailaze na brojne dileme i teškoće sa kojima ne znaju kako da izađu na kraj, počevši od normalnih razvojnih faza, do kriznih situacija koje zahtevaju stručnu pomoć.

        Problemi poput postporođajne depresije, opsesivne vezanosti za majku, usklađivanje ciljeva vaspitanja sa partnerom,  napadi besa kod dece, agresivnost, hiperaktivnosti, ljubomore među decom, preterana povučenost, mucanje i psihosomatske tegobe, poremećaj ishrane, problemi u učenju, bubertet… samo su neke od tegoba koje ukazuju da je pomoć potrebna i deci i roditeljima.
        Zatim, promena porodične dinamike poput selidbe, promene vrtića/škole, dolazak novog člana porodice, razvoda, gubitka u porodici… zahtevaju posebnu pažnju svih članova porodice i  pomoć stručnjaka može da bude jako korisna.
        Stručna pomoć podrazumeva savetovanje oko postojećeg problema i rad na promeni odnosa sa detetom, kao i promeni dinamike cele porodice. Samo sveobuhvatan pristup može da dovede do rezultata, pa se zato ne radi samo sa decom, već sa čitavom porodicom.
 

Coaching za roditelje traje odprilike od 5 do 10 seansi i pruža roditeljima adekvatna znanja i alate koje mogu da primene u vaspitanju svoje dece.

 

Za sve informacije pišite na – eoscentar@gmail.com